NOVAFERM VIVA
Kód: 779/1-0 779/5-0 779/20- 779/0-5 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie:
- Mikrobiálne zloženie: max. 5% baktériií tvoriacich spóry
- Kmene: Photorhabdus luminescens a Bacillus thüringiensis
Použitie:
- Výnimočná mikrobiologická zmes kmeňov baktérií používaná na aplikáciu do pôdy, ktorej účinnosť zabezpečujú prírode vlastné spórotvorné baktérie a nimi produkované fytoaktívne materiály, a enzýmy produkované kmeňmi týchto baktérií
- Následkom je silná odolná, zdravšia a životaschopnejšia rastlina
- Zvyšuje ekonomiku pestovania, výnosnosť a jeho využívaním sa všeobecne zvyšujú ukazovatele produkcie v danej oblasti, s pridanou vlastnosťou ochrany životného prostredia
- Selektívne ničí aj škodlivý hmyz a nematódy v pôde, ako sú napr. háďatká, drôtovce, pandravy chrústov, siatice, mory, kukuričiar koreňový, larvy motýľov, larvy ostatných chrobákov, larvy a imága dvojkrídlovcov, bzdochy, voškovité a iné
Výhody použitia:
- Atraktantný a parazitický účinok na škodlivý hmyz, a statický efekt pre väčšinu druhov háďatok
- Baktériálne spóry sa aktivujú až aplikáciou do pôdy
- Pozitívny vplyv na pôdu, ľahšia obrábateľnosť bez nerozložených rastlinných zvyškov, drobnohrudková štruktúra osivového lôžka umožňuje zadržiavať vodu
- Zvyšuje výnos plodín, kvalitu produkcie a súčasne zvyšuje odolnosť voči chorobám
- UV stabilný produkt, môže sa bezpečne používať kedykoľvek počas dňa, pretože látka nie je citlivá na UV žiarenie
- Necitlivé na meď, zinok a síru
- Dobrá znášanlivosť voči nízkym a vysokým teplotám
- Miešateľný s väčšinou prípravkov na ochranu rastlín
- Pre včely -100%-ná neškodnosť
- Bez ochrannej čakacej doby
- Bez rezistencie
- Široký okruh účinnosti
- Doba použiteľnosti je až 2 roky
- Prirodzená kolónia baktérií má pozitívny vplyv na pôdu a environmentálne procesy v koreňovej oblasti rastlín
- Produkt zvyšuje výnos, kvalitu úrody a zároveň znižuje poškodenia koreňov
- Skladá sa z prirodzených baktérií PGPR
- Jeho používanie má nulové environmentálne a zdravotné riziká s netoxickými znakmi
- Zmes je k dispozícii vo forme kvapaliny (WS formulácie), ktorá sa riedi vodou podľa pokynou
Aplikácia:
- Aplikujte pri pestovaní zeleniny a ovocia, zemiakov, obilnín, cukrovej repy, a v záhradníctve formou postreku na povrch pôdy v období jesene, následne zapracujte rotavátorovaním, ryľovaním alebo orbou
- Ak aplikujete na jar, tak použite tú istú metódu
- Ideálne je ak sa aplikuje na jeseň aj na jar
- Pôda musí byť dostatočne naočkovaná, aby sa v nej nevyskytovali drôtovce, háďatká, siatice alebo larvy chrústov (pandravy)
- Pre zabezpečenie čo najvyššej účinnosti je potrebné produkt aplikovať do pôdy čo najskôr
- Môžete použiť metódu aplikácie priamo do sadbového miesta, napr. pri sadení zemiakov postriekate brázdu spolu aj s vysadenou sadbou a následne prikryjete pôdou alebo pred sejbou pri príprave osivového lôžka zapracovať roztok do hĺbky pôdy 5-10 cm
- Aby baktérie začali pracovať, musíte produkt zapracovať do pôdy
- Koncentrovaný prípravok je vždy potrebné riediť s vodou podľa uvedeného dávkovania
- Voľne miešateľné s priemyselnými hnojivami a prípravkami na ochranu rastlín
- Nemiešať s antibakteriálnymi látkami
- Baktérie v produkte sú v spórovej forme, preto sú odolné voči chemickým prípravkom
- Prípravok nie je fotocitlivý je teda odolný voči UV žiareniu a aplikovateľný kedykoľvek počas dňa
- Mikrobiologická zmes je v plnej miere šetrná k životnému prostrediu a neobsahuje žiadne škodlivé jedovaté látky
- Bakteriálne produkty majú svoj špecifický prírodný pach
- V prípade, ak sa vyskytne na povrchu produktu biela blanovitá tuhá látka, nie je dôvod znepokojovať sa
- Ide o normálny proces baktérií, ktorý vypovedá o ich životnej aktivite
Dávkovanie:
- 250ml na 10 litrov vody = 100m2
- Odporúčená dávka produktu je 10 l/ha v 200 – 300 l vody (3-3,5 %).
- Pred sejbou, pri príprave osivového lôžka zapracovať zmes do hĺbky 5 – 10 cm orbou alebo diskovaním.
Dodatočné parametre
Kategória: | Použitie proti škodcom |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Účinná zložka: | Photorhabdus luminescens a Bacillus thüringiensis |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.