NOZETOM
Kód: 773/20Podrobný popis
Zloženie:
Prášok svetlosivej farby s vôňou cesnaku
Obsahuje moskú soľ – 40%, cesnakový extrakt – 20%, kyselinu askorbovú – 10%, glukózu – 30%
Med vytočený zo včelstiev prikrmovaných Nozetom® je vhodný na bežnú konzumáciu
Charakteristia:
- Koncentrovaný veterinárny prípravok bez veterinárneho predpisu pre včely
- Schválený príslušnými štátnymi orgánmi pod registračným číslom 080/R/19-S
- Zvyšuje odolnosť včelstiev voči chorobám a nepriaznivým vplyvom vonkajšieho prostredia
- Priaznivý účinok pri zdolávaní nozematózy, ako aj výborný profylaktický účinok
- Vitamíny, minerály, bielkoviny a uhľohydráty sú zdrojom energie
- Obnovujú tkaniva a regulujú fyziologické procesy
- Harmonizujú metabolizmus
- Pôsobia stimulačne na rast a rozvoj včelstiev
Použitie:
- Včelstvá zasiahnuté nozematózou na 20 – 30%, majú zníženú produktivitu o 10-30% a množstvo plodu sa znižuje až o polovicu
- Pri úrovni nakazenia na 30 – 40%, sa produktivita znižuje o 70 – 100% a množstvo plodu sa zníži až o 65%
- Pri úrovni nakazenia 60% už včelstvá nevykazujú žiadnu produktivitu (Šabanov 1987; Anderson, 1992)
- Jesenné kŕmenie včiel cukrovým sirupom s krmivom následne na jar spôsobuje zvýšenie imunity
- Zvyšuje životaschopnosť včiel, a tým zvyšuje odolnosť včiel voči nozematóznej invázii
Aplikácia:
- Prípravok sa pridáva do jarného príkrmu (apríl-máj) alebo na konci leta (august-september)
- V období narastania sily včelstva
- Pred hlavným zberom nektáru
- Pri nedostatku peľu
- Pri malých zásobách pergy v úľoch
- Pri príprave včelstva k zimovaniu
Dávkovanie:
- Do cukrového sirupu (1kg cukru:1l vody, 35-40°C)
- V pomere 20g prípravku na 10l teplého cukrového sirupu (35°C – 40°C)
- Pripravený roztok sa rozlieva do stropných kŕmidiel po 1l na jedno včelstvo, s odstupom 3-4 dní
- Jedno balenie krmiva vystačí na jedno kŕmenie 10-tich včelstiev
Balenie:
- Hermeticky uzatvorený v alumíniovej fólii s hmotnosťou 20g
Dodatočné parametre
Kategória: | Včelie liečivá |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Účinná zložka: | Soľ a cesnak |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.